En ängels tålamod, en djävulsk envishet

Hur gör man då när det känns alldeles för jävla segt att ta sig iväg på träning, när man är sådär osugen..?

JO;

  • Ett bra knep tycker jag är att om man tex ska hem o äta innan träning eller sådär, så sätter man på sig träningskläderna direkt. Man tar bara inte av sig dom utan att dom är svettiga. Med träningskläder på så känner man inte för att lägga sig i soffan eller så, utan man tar sig iväg.

 

  • Investera i träningskläder, som du tycker är funktionella och snygga, kläder som du VILL ta på dig. Självklart mer motiverande att börja tänka "vad ska jag ha på mig på gymmet idag?". Det gör faktiskt stor skillnad.

 

  • Skaffa en träningskompis! Visst, du kanske inte får tag i en som vill gå på alla pass du vill, men skaffa då flera! eller ha en vän som du promenerar med varje vecka typ, det är svårare att ställa in om man lovat att gå med någon. Så även om träning du gör ensam någon gång blir inställd, så har du ändå några "fast pass" i veckan som du bara inte bangar på. och såklart PEPPAR VARANDRA!

 

  • Om vi säger att du tex har två löp-pass i veckan och två styrke-pass, och på en löpdag så känner du inte alls för det - var flexibel. Byt då till styrka om du är mer sugen på det, eller boka ett pass där du blir ledd hela tiden. Det är ju alltid bättre att göra något, än inget alls, en del spontana pass blir ju faktiskt dom bästa, när man hoppar på de övningar som man blir sugen på för stunden. Om det är löpdag så får man tänka att man ska springa lite lugnare, eller lite kortare, men ändå göra något liksom. När man väl tagit sig ut så brukar det ju flyta på ändå, inte sant?

 

  • Jag tror ändå hårt på att det är Du vs. Ditt huvud. Du kan styra dina tankar i den riktning du vill - jag lovar. Tänker du att det är jobbigt, att det kommer vara tungt och tråkigt, vad tror du det blir? Att fokusera på det positiva kan ju vara ganska lämpligt ibland. Man pratar om att "inte ha diciplin", och hur kommer det sig? jo för att du inte vill det tillräckligt mycket. Tvekar du ibland, visa att du är starkare än den lata människan i dig. Tänk en gång till och "vad är det för val, egentligen?". Vill du må bättre, bli piggare och kanske slipa lite på formen, eller ligga kvar i soffan? Seriöst, är det ett svårt val?

 

  • Den klassiska tanken, hur skönt det är när man är klar, kan verka lite klyschig, men ack så sann! "You will never regret a workout, but will always regret the workout you skipped"

 

Lycka till!

Postat av: vonka

Riktigt bra skrivet! Snor nog lite inspiration och lägger på min blogg, länkar till dig såklart :)

2012-05-19, 11:46:40 - URL: http://www.absolutvonka.wordpress.com

Ni kan väl vara gulliga o lämna ett avtryck!?:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!